Wees denksportief SpeelZ Leuk en goed voor je brein
Schaken

Dammen

Go
Waarom schaken? Pagina 1 van 2

Waarom is schaken zo leuk?

  • Schaken inspireert al vele jaren miljoenen mensen van jong tot oud. Het is een zowel een sport als een spel. Sommige zien het als een kunstvorm, andere meer als een grote puzzel.
  • Schaken kan in principe iedereen. De spelregels zijn eenvoudig aan te leren. Het spel kun je stapsgewijs en spelenderwijs aanleren.
  • Schaken kan op elk niveau gespeeld worden. Schaken is niet alleen voor de mensen met een hoge IQ. Kinderen zijn door het aanleren van een paar vaardigheden in staat hun ouders van het schaakbord te zetten en zeg nu zelf wat is nu leuker!!
  • Schaken heeft miljoenen mogelijkheden, geen partij is identiek.
  • Schaken is een grote ontdekkingsreis. Schaken is ooit ontstaan in het oude India en heeft inmiddels de hele wereld veroverd. Schaken wordt in meer dan 200 landen beoefend!
  • Schaken is bovenal een erg leuk spel om op de basisschool te spelen. De meeste kinderen leren de spelregels van hun ouders, grootouders of broer/zusje. Echt schaken lukt daarna dan nog niet. Door het aanleren van een aantal vaardigheden leren de kinderen spelenderwijs de geheimen van het schaakspel te ontdekken. Als meerdere kinderen in een klas kunnen schaken, kan er tussen de lessen door geschaakt worden en is het erg leuk om samen steeds meer te ontdekken! Onderzoek heeft aangetoond dat de schoolresultaten van kinderen die schaken, hoger zijn dan die van degene die niet schaken. Een directe reden daarvoor is nog niet aangewezen, maar het blijft een leuke bijkomstigheid.


Inhoudsopgave

SpeelZ!

Pagina aanpassen
Pagina toevoegen

Illustraties en documenten


copyright © SpeelZ, 2006 - colofon - contact - KNSB - KNDB - NGoB

KNSB KNDB NGoB