Wees denksportief SpeelZ Leuk en goed voor je brein
Schaken

Dammen

Go
Waarom Go? Pagina 1 van 3

Go fascineert al duizenden jaren

Go, een heel lange geschiedenis
Het spel Go is 4000 jaar geleden in China bedacht als 'Weiqi'. In Japan kende het zijn grote bloei en kreeg het de naam Go. Vandaar heeft het zich over de wereld verspreid.

Go, eenvoudig een schoolvoorbeeld van spelend leren
De eerste beginselen van Go zijn in vijf minuten uit te leggen. Het aantal mogelijkheden is echter zo groot dat het spel een leven lang boeiend blijft.

Go, je kijkt je ogen uit
In Japan, China en Zuid-Korea volgen miljoenen de toernooien van de topspelers via de kranten en de tv. Go fascineert ook als kijksport. Partijen kunnen via diagrammen nagespeeld worden.

Go, ultramodern
Over de hele wereld waait momenteel de 'Hikaru no Go'-wind. Dit is de naam van een razend populaire Manga (stripverhaal) die ook als tekenfilmversie furore maakt. Via dit moderne medium komt een nieuwe, jonge, generatie tot het Go-spel.

Go, de finale uitdaging
De computer heeft de wereldkampioen schaken in het stof doen bijten. Spelprogrammeurs zoeken daarom nieuwe uitdagingen. Er staat een prijs van tien miljoen dollar op het eerste Go-programma dat zich met een professional kan meten.

Go, een wereld-spel
Internet is het medium waar Go floreert. Via de computer heb je op ieder moment een tegenstander van niveau, misschien van om de hoek maar vaak van de andere kant van de aardbol.


Inhoudsopgave

SpeelZ!

Pagina aanpassen
Pagina toevoegen

Illustraties en documenten


copyright © SpeelZ, 2006 - colofon - contact - KNSB - KNDB - NGoB

KNSB KNDB NGoB